Systemisch Intervisie LAB inclusief Live Dag!

Herken jij dit ook?

Loop je al langer rond met een wens, droom of een gedachte die je niet durft of kúnt vervullen. Merk je dat je rond blijft lopen in cirkels? En dat verandering niet van de grond komt?

Met systemisch werk leer je antwoord geven op wat het logisch maakt waarom verandering niet van de grond komt. Je leert zien waar je verbonden mee bent, waar de angst voor verlies vandaan komt (waar je mee verbonden bent) en hoe je de balans kunt herstellen tussen het behouden van het oude en het ontwikkelen van het nieuwe. Soms ontdek je ook dat er nog ergens in je systeem toestemming nodig is om de nieuwe situatie aan te pakken en de oude situatie los te laten. 

Is er veel verloop in je team of organisatie? Zodra mensen ingewerkt zijn, gaan ze alweer weg? Je zou het kunnen wijden aan ‘de markt’ maar wellicht is er wel iets anders aan de hand. Is er wel echt plek voor de nieuwe teamleden?

Met systemische wijsheid leer je anders kijken naar teams en samenwerkingen. Je leert beantwoorden waarom het logisch is dat er meer verloop is of waarom functies niet ingevuld worden en je krijgt praktische inzichten hoe je dat zou kunnen herstellen.

 

Samen starten we een systemisch LAB
Met andere systemisch geïnteresseerden (maximaal 12 personen) ga jij je systemische bewustzijn verder vergroten, verdiepen en ontwikkelen. Samen gaan we op zoek naar antwoord op de vraag; wat maakt het logisch?

Tijdens terugkerende online inspiratie en intervisie bijeenkomsten van 90 tot 120 minuten, doen we een systemische verkenning en systemische intervisie aan de hand van reflectieve vragen. Iedere deelnemer heeft ruimte om reflectie en systemische vragen in te brengen.

Samen vormen we een LAB met systemische reflectieve experimenten. We oefenen met systemisch bewustzijn, systemisch waarnemen, systemische inzichten en systemische principes. En we verkennen het verschil tussen reguliere vragen en systemische vragen.

Na afloop van het LAB kun je op verschillende vraagstukken, zowel privé, werk als organisatorisch, vanuit een systemisch perspectief kijken, handelen en reflecteren.

Voor wie?

Dit Systemische Inspiratie en Intervisie LAB is geschikt wanneer je al systemische basis kennis hebt. Heb je nog helemaal geen basis? Doe dan eerst mee met een systemische reflectiesessie van het Reflectielab. Data hiervan vind je in de agenda op de Reflectielab website of laat weten dat je geïnteresseerd bent door te mailen naar summer@reflectielab.nl.  Ook kan je een 1 op 1 systemische verkenning boeken waarin Summer van het Reflectielab je meeneemt in systemische principes. Hierna beschik je ook over meer dan een systemische basis. 

Wat gaan we doen?

Werken en oefenen met systemische intervisie vormen
Systemische verkenningen op vraagstukken
Systemisch bewustzijn vergroten
Oefenen met systemische waarnemen

Inclusief Live dag
Op woensdag 5 juni 2024 ontmoeten we elkaar en gaan we de werkvormen in real life te ervaren.
Locatie: in het Noorden van het land.
Concrete informatie over deze dag volgt. 

Tijdens de Live Dag sluiten we het LAB af, dit is onze laatste bijeenkomst. 

Werkboek en online leeromgeving 

Na aanmelding ontvang je een systemisch boek met meer dan 50! Pagina’s inspiratie en werkvormen. Je ontvangt een link zodat je toegang hebt tot de Reflectielab leer omgeving, waarin je ook online scholing kunt volgen. 

Alle info op een rijtje

Aftrap: maandag 11 maart 2024 van 11:00 tot 13:00 uur via Zoom
Er is ongeveer om de 3 á 4 week een online intervisie bijeenkomst aan de hand van een van te voren bekend thema. Ook ontvang je van te voren materiaal waarmee we gaan werken tijdens de bijeenkomst of een webinar of podcast ter inspiratie/ondersteuning.

Belangrijke data (wat mag je minimaal verwachten)

Maandag 11 maart 2024 vanaf 11 uur tot 13 uur | Systemische wijsheid in relatie tot groepen en teams.

Vrijdag 5 april 2024 vanaf 11:00 uur tot 13:00 uur | Conflict en verzet vanuit een systemisch perspectief. Hoe kun je met systemische wijsheid naar verzet en conflicten kijken?

Maandag 13 mei 2024 vanaf 11:00 uur tot 13:00 uur | Systemische rollen en voice dialogue

Vrijdag 31 mei 2024 van 11:00 uur tot 13:00 uur| Opstellingen: de kracht van opstellingen. Oefenen met 2 opstelling vormen

Woensdag 5 juni Live dag met het thema systemisch verdiepen en visualiseren | Holding space en systemisch werk: hoe ben je beschikbaar voor de vraag van het leven?

We sluiten de online reeks af met een Live dag Systemische Verdiepen op woensdag 5 juni van 09:30 tot 16:30 uur. Samen met Nina de Bruin van Nina tekent gaan we ook aandacht besteden aan het tekenen van de onbewuste processen. Locatie volgt. 

Samenvatting

Minimaal 5 systemische intervisie bijeenkomsten 

Inclusief  Live Dag (op 5 juni)

Je ontvangt een systemisch werkboek

Je krijgt de online training vitale systemen en samenwerkingen, met films en werkboek.

De investering is € 599,- excl btw

Wat anderen zeggen

Wat een vakvrouw en wat een waardevolle informatie wordt er gedeeld. Dit is op zoveel plekken toepasbaar. Dankbaar dat ik hieraan mee doe.

Heide

strategisch adviseur

Elke keer weer nieuwe inzichten en genieten van de creativiteit en wijsheid die gedeeld wordt.
Ik raak voortdurend geïnspireerd. Ik heb nu al zin in het vervolg

Albertje 

Coordinator Drenthe College

Summer raakt en weet echt veiligheid te bieden waardoor de systemische verkenning met haar veel inzichten bood, maar ook veiligheid om nieuw gedrag uit te proberen. Met Summer deed ik een tafelopstelling en ondanks mijn ervaring met systemisch werk was deze ervaring ontzettend positief en verdiepend. Na deze sessie kon ik echt nieuwe stappen maken. Summer is een vakvrouw.

Tamara

directeur gezinshuis

Zeer inspirerende werkvormen, zoals de wonderreflectie worden er gedeeld.
Mijn ervaringen van de bijeenkomsten zijn zeer positief: verhelderend. Mooi om in gesprek te gaan en de verdieping op te zoeken met elkaar. Ik neem sinds de eerste bijeenkomst al nieuwe inzichten mee voor de gesprekken die ik voer en zie vraagstukken op een andere manier. Dankbaar dat ik de kans heb gekregen om aan de systemische intervisie mee te mogen doen.

Elly Posthuma

Adviseur Opleiding & Ontwikkeling