Aanbod

Systemische wijsheid

De kracht van systemische wijsheid zit in het ondertussen, wat er gebeurt tussen de vraag en het antwoord. Soms is dit zichtbaar door middel van een opstelling of tekening en altijd is het voelbaar. Het ‘aha’ moment.

Systemische vragen, maken los wat vast zit. Het is een wijsheid erbij die je kunt toepassen. Ook grote maatschappelijke vraagstukken, waar we voor staan verdienen systemische wijsheid. Bewustwording, vragen en vormen van berusting. Dat is de kracht van systemisch werken.

Wat levert systemische wijsheid op?

Het toepassen van systemische wijsheid geeft inzicht en een vorm van rust en weten. Helderheid, zonder analyse. Het ruimt op, maakt zichtbaar en zet patronen in perspectief. Elke keer denk ik “oh maar het is eigenlijk heel logisch…” Die aha momenten dat levert systemische wijsheid op. En soms is die AHA ook gewoon een gevoel, een opgeruimd gevoel vanbinnen. Systemische wijsheid is op alle (levens)vragen van toepassing, maar vooral erg geschikt bij de herhaling van patronen en complexere vraagstukken.

Team- en organisatiewijsheid

“Een team bevat een bron van wijsheid, aan ons de taak om het samen leren en samen ontwikkelen te faciliteren”.

Als ervaren teamcoach en organisatieadviseur denken we graag mee in jouw verandervraagstuk. Wil je als team en organisatie meer kennis van teamwijsheid en wil je ook systemisch kijken naar de vraagstukken waar je voor staat? Neem dan contact op of volg de inspiratiepagina voor meer inspiratie.

Intervisie en Reflectie

“Waarderen wat er al is en een omgeving creëren waarin reflectief leren en ontwikkelen de basis vormt.”

Intervisie en supervisie “waarderen wat er al is en mogelijkheden benutten en zien.” De begeleide intervisie gaat uit van de waarderende benadering met een vleugje systemische wijsheid. De begeleide intervisie van het Reflectielab is op maat en passend bij jouw leervraag. Tijdens de intervisie combineren we methodieken en creëren we beweging. De intervisie is vooral niet alleen maar stil zitten in een vergadersetting maar vooral ook doen en ervaren.

Wil je samen met je intervisiegroep of team reflecteren in een nieuwe stijl? Volop inspiratie, nieuwe inzichten en werkvormen?
Tijdens de sessies leer je nieuwe intervisie- en reflectievormen en ga je enthousiast, geïnspireerd en met een hoop nieuwe inzichten aan de slag met de leervraag. Je ontvangt een opmaat gemaakt intervisie naslagwerk.

Opleidingen & trainingen

Hier vind je informatie over de online leeromgeving; waar je o.a. de masterclasses vitale systemen en samenwerkingen kunt volgen. Ook vind je hier een overzicht van opleidingen en trainingen die het Reflectielab jou en jouw organisatie te bieden heeft.