Systemische Wijsheid

Als mens zijn we onderdeel van systemen, we worden geboren uit een systeem (onze ouders) en zijn daarmee altijd verbonden met onze afkomst.

In het leven gaan we verbindingen aan en worden we onderdeel van andere systemen, gezin, organisatie, vrienden, sport en “buurt” systemen. Wij zijn systemen en hebben daarmee ook een systeemgeweten. Dat geweten vertaalt zich ook wel in systemische wijsheid.

Systemische wijsheid is een reflectievorm waarbij systemische principes, die lijken op natuurkundige principes, en het systeemgeweten centraal staan. Vanuit de systeemgedachte: mensen zijn in verbinding met elkaar, gedrag is altijd een interactie met de omgeving. En alles is gericht op overleven. Systeemgeweten gaat niet over oorzaak en gevolg, maar juist over de onderlinge beïnvloeding. Niet van A naar B, maar een interactie met elkaar. Je leert vanuit deze en andere systemische wijsheid-principes te kijken naar vraagstukken en daar ook naar te handelen.

Systemische verkenning

Een systemische verkenning is een gezamenlijke verkenning op jouw vraagstuk

We kijken samen op systemische wijze waar jouw vraagstuk of probleem heel logisch voor is.
Tijdens deze verkenning krijg jij inspiratie voor jouw vraagstuk en meer systemische kennis.
Een systemische verkenning kan zowel op een persoonlijk of organisatievraagstuk.
Ontvang je systemische inspiratie en gaan we samen op zoek waar meer beweging naartoe mag.

Systemisch intervisielab

Ook kun je deelnemen aan de systemische intervisiesessies

Kom kijken in het systemische intervisie-lab. Tijdens terugkerende inspiratie- en intervisiebijeenkomsten van 90 tot 120 minuten, doen we een systemische verkenning en systemische intervisie aan de hand van reflectieve vragen. Iedere deelnemer heeft ruimte om reflectie- en systemische vragen in te brengen.

Samen vormen we een lab met systemische reflectieve experimenten. We oefenen met systemisch bewustzijn, systemisch waarnemen, systemische inzichten en systemische principes.

 

Wat gaan we doen?

Systemische intervisievormen

Systemische verkenningen op vraagstukken.

Systemisch bewustzijn vergroten

Oefenen met systemisch waarnemen

Ik verheug me erop. Meer systemische wijsheid, wat een waarde!

Systemische workshops en masterclasses

Tijdens de online systemische reflectiesessie doen we een systemische verkenning op vraagstukken die spelen.

Je leert meer over systemische vragen en systemische inzichten en we verkennen samen de kracht van uitzoomen en het zien van systemische verbanden.

Systemisch Livedag

Doe mee aan onze systemische livedag!

Tijdens deze dag leer je met systemische wijsheid vraagstukken op te lossen, een systemische bril op te zetten en herken je patronen in jouw leven, of organisatie.

We gaan aan de slag met interventies waardoor vraagstukken die vastzitten met nieuwe wijsheid weer mogen stromen. Je raakt geïnspireerd om op een creatieve manier systemische wijsheid toe te passen in je dagelijkse leven én er is ruimte om te oefenen met systemische interventies.