Systemisch Intervisie LAB
inclusief Live Dag!

5 juni 2024 | 09:30 – 16:30

Tijdens deze live dag leer je systemische wijsheid toe te passen in je werk of in jouw organisatie als persoon maar ook in jouw rol als teamlid, coach, leidinggevende, adviseur, docent of trainer. Je leert een paradigmashift te maken van analyse (wat is oorzaak en wat is gevolg?) naar systemisch: welke onderlinge relaties en verbanden zijn hier en waarom is het logisch dat patronen zich herhalen?

We gaan aan de slag met onze eigen blauwdruk en systemische gevoeligheid. Je leert systemisch waarnemen, systemische vragen stellen, patronen te visualiseren en te herkennen. Je kunt zelf gesprekken en kleine interventies vanuit een systemische bril begeleiden en faciliteren, zodat er betere communicatie komt of zodat projecten beter lopen.

Misschien herken je deze frustraties of blokkades?

Je bent gedurende de dag veel re-actief aan het werk en het lukt niet om die uitdaging of nieuwe klus op te pakken, ook al heb je daar best de vaardigheden voor. Er lijkt altijd iets net niet lekker te stromen. Aan het eind van de dag ben je moe en heb je nog niet gedaan wat je had willen doen.

Je merkt dat er in contact met collega’s of samenwerkingspartners stroefheid zit en/of dat er ruzies en conflicten zijn in het team. Het contact loopt niet lekker, ondanks pogingen tot teambuilding of gesprekken.
Je neemt je elke keer iets nieuws voor, een nieuw project of nieuwe uitdaging en daarbij blijft het oude liggen. Je merkt dat veranderprocessen niet afgemaakt worden.

Er wordt van je verwacht dat je samen met andere disciplines en afdelingen samenwerkt, maar het komt er niet van. Je vindt ook dat andere afdelingen hun werk niet doen zoals het zou moeten.

Je hebt vaak het gevoel dat jij er hard voor moet werken en het lijkt wel alsof je tegengehouden wordt op het moment dat je iets nieuws wilt leren of ontdekken.
Je hebt wel over systemisch werken gehoord en je bent nieuwsgierig naar wat het je zou kunnen brengen.

Theoretische onderbouwing:

Tijdens de live dag krijg je naast de basisprincipes van systemische wijsheid ook kenmerken van Deep Democracy en de transactionele analyse mee.

Ben je nieuwsgierig hoe deze 3 methodieken samengevoegd worden tot 1 ervaring?
Wees welkom op 5 juni!

Wat gaan we doen?
We gaan systemisch ontmoeten. Je leert meer over systemische wijsheid maar we gaan het vooral ervaren. Door verschillende oefeningen te ervaringen in een mooie groene en dynamische omgeving
Je leert systemische waarnemen, dat gebeurt met je lijf
Je leert systemische vragen te stellen om uit te zoomen en minder te analyseren
Je ervaart de kracht van kleine opstellingen: die patronen en systemische wijsheid visualiseren

Deze live dag organiseert het Reflectielab samen met Nina de Bruin (Nina Tekent). Nina is zakelijk tekenaar en een heel groot fan van systemische wijsheid. Dat betekent dat we ook systemische patronen gaan visualiseren. We gaan processen waar je tegen aanloopt vanuit systemische wijsheid, beeldend maken

Het wordt een creatieve, energieke maar vooral verdiepende dag! Kom jij ook?

Samenvatting

Datum: woensdag 5 juni 2024
Tijd: 09:30 / 16:30 uur
Locatie: Noord Nederland (locatie volgt)
Inclusief koffie/thee, een heerlijke lunch en studiemateriaal

De investering is € 244,- excl btw

Wat anderen zeggen

Wat een vakvrouw en wat een waardevolle informatie wordt er gedeeld. Dit is op zoveel plekken toepasbaar. Dankbaar dat ik hieraan mee doe.

Heide

strategisch adviseur

Elke keer weer nieuwe inzichten en genieten van de creativiteit en wijsheid die gedeeld wordt.
Ik raak voortdurend geïnspireerd. Ik heb nu al zin in het vervolg

Albertje 

Coordinator Drenthe College

Summer raakt en weet echt veiligheid te bieden waardoor de systemische verkenning met haar veel inzichten bood, maar ook veiligheid om nieuw gedrag uit te proberen. Met Summer deed ik een tafelopstelling en ondanks mijn ervaring met systemisch werk was deze ervaring ontzettend positief en verdiepend. Na deze sessie kon ik echt nieuwe stappen maken. Summer is een vakvrouw.

Tamara

directeur gezinshuis

Zeer inspirerende werkvormen, zoals de wonderreflectie worden er gedeeld.
Mijn ervaringen van de bijeenkomsten zijn zeer positief: verhelderend. Mooi om in gesprek te gaan en de verdieping op te zoeken met elkaar. Ik neem sinds de eerste bijeenkomst al nieuwe inzichten mee voor de gesprekken die ik voer en zie vraagstukken op een andere manier. Dankbaar dat ik de kans heb gekregen om aan de systemische intervisie mee te mogen doen.

Elly Posthuma

Adviseur Opleiding & Ontwikkeling