Ontwikkelcarrousel

In het ontwikkelcarrousel kun je trainingen volgen voor je persoonlijke en professionele ontwikkeling.

 

Als ervaren NOBTRA erkende trainer, faciliteren we de gewenste inspiratie dagen. Met  extra aandacht voor het delen van kennis, reflectieve inzichten en het oefenen met nieuwe vaardigheden. Het ontwikkelcarrousel bevat een mix van kennis, vaardigheden, creativiteit en beweging.

In het ontwikkelcarrousel kun je o.a. trainingen volgen op het gebied van systemisch werken, effectieve samenwerking, verbindend communiceren en gedragen besluitvorming.
Tijdens een aantal dagdelen (minimaal 4 en elke keer uit te breiden met 2 dagdelen)
Gaan we aan de slag met tools die jouw als professional ondersteunen in je “vakmanschap” met oog voor reflectie, ontwikkeling en verdieping.

Wat komt er minimaal aanbod in de trainingen?:

Effectief werken; aan de hand van de 7 pijlers van Covey aan de slag met effectiviteit, hoe doe ik dat in het werk. Wat vraagt dit van mij? De pijlers zijn:

  • Pro actief; hoe pro actief ben ik in mijn werk, of reageer ik vaak op reacties van andere?
  • Begin met het eind voor ogen: heb je helder wat het doel of de bedoeling is en hoe zou je dat efficiënt kunnen vormgeven?
  • Belangrijke zaken eerst
  • Denk in termen van WIN -WIN; hier maken we gelijk een brug met de transactionele analyse en onze onderlinge communicatie en afstemming vanuit mensbeeld
  • Eerst begrijpen, dan begrepen worden; de kracht van luisteren
  • Werk synergetisch; is je handelen in lijn met het grotere doel? Hier heeft zingeving ook een rol in
  • Houd de zaag scherp; vaardigheden, talenten etc.

Systemische wijsheid; als professional zijn we allemaal onderdeel van een systeem, we zijn een systeem en werken met meerdere systemen. Met een systemische bril hebben we handvatten hoe we naar complexe vraagstukken kunnen kijken en geeft het ons ook ruimte om soms kleine interventies of vragen te stellen *systemisch* met groot resultaat. We gaan aan de slag met het thema Vitale systemen en gebruiken hiervoor metaforen. 

Na deze dag kun je systemische vragen stellen, uitzoomen en kleine interventies plegen met groot resultaat voor jezelf, als wel organisatie en de ander.

Transactionele Analyse; We gaan aan de slag met de (5) rollen en die je altijd tegenkomt. Wat is je voorkeursrol en hoe zou je kunnen spelen met andere rollen? Je leert meer over de TA en je kunt het model toepassen in je eigen vraagstukken.

Conflicten en negatieve emoties; Samen verkennen we hoe je negatieve emoties om kunt zetten in actie. De kracht van beweging. Van negatieve emotie naar middel, hoe doorbreken we negatieve emoties en komen we tot constructieve samenwerking en oplossingen? Hoe werkt het voor onszelf en welke tools en handvatten hebben we om uit de strijd te gaan? Hoe komen we gezamenlijk tot progressie? En komen we uit evt. impasses? Wat vraagt dit van mij aan vaardigheden, kennis en faciliteiten?

Ontwikkel carrousel trainingen

Je kunt voor je team of organisatie het ontwikkel carrousel boeken, waarbij er in een aantal dagdelen onderstaande thema’s centraal staan.

In het ontwikkelcarrousel kun je trainingen volgen op het gebied van systemisch werken, effectieve samenwerking, verbindend communiceren en gedragen besluitvorming. Tijdens een aantal dagdelen (minimaal 4 en elke keer uit te breiden met 2 dagdelen)
Gaan we aan de slag met tools die jouw als professional ondersteunen in je “vakmanschap” met oog voor reflectie, ontwikkeling en verdieping.

In Company trainingen

Summer is een erkent NOBTRA trainer.

Zoek je een training op het gebied van oplossingsgericht en progressiegericht werken, gecombineerd met Systemische wijsheid en verbindende communicatie dan ben je bij het Reflectielab aan het juiste adres. De trainingen vergroten het reflectieve bewustzijn, de samenwerking en geven concrete handvatten hoe complexe vraagstukken op te lossen. Zoek je trainingen waarin de samenwerking, onderlinge afstemming en verbindende vaardigheden centraal staan? Samen maken we een opmaat programma voor jouw vraagstuk.

Neem contact op om een training te boeken

Wat anderen zeggen

“Reflectieve trainer en creatief brein

De trainingen die Summer Koster ontwikkelt en verzorgt, worden zeer positief en inspirerend beoordeeld door de deelnemers. Deelnemers geven aan dat zij geactiveerd worden om te reflecteren op hun handelen, maar ook om tot stappen te komen binnen hun eigen werkplek of organisatie. Zij geeft voor ons zowel trainingen in het open aanbod als ook incompany en maatwerktrainingen. Na iedere training ontvangen de deelnemers een uitgebreid evaluatieformulier. Deze evaluaties worden regelmatig met elkaar doorgenomen.

Summer is een leergierige, creatieve en enthousiaste trainer. Ze is ontwikkelingsgericht en ziet steeds nieuwe kansen en mogelijkheden. Haar creativiteit komt uitstekend van pas tijdens haar trainingen, het is goed terug te zien in haar werkvormen en de opbouw van de trainingen.

Summer Koster heeft een groot reflectief vermogen, is leergierig en investeert in een reflectieve praktijk.”

Margreet

Directeur TIMM Consultancy en het Lock

Vakkennis, en reflectieve trainer

Ik ken Summer sinds begin 2020, samen hebben we diverse trainingen binnen de jeugdhulp en het sociaal domein mogen geven. 
Ze is een gedreven trainer met kennis van zaken en aandacht voor de deelnemers. 
Tijdens de trainingen is er veel ruimte voor reflectie, de manier van kennisoverdracht van Summer is zeer prettig met veel interactie.
Doordat Summer zelf uit het werkveld komt en daarnaast de feitelijk kennis goed eigen heeft gemaakt, weet zij de trainingen op een fijne en duidelijke manier te geven en weet ze iedereen mee te krijgen en te voorzien van de nodige kennis en kunde. 
Een energieke, prettige en vooral ook kundige trainer met aandacht voor de mens achter de professional. ”

Klariena

Zelfstandig adviseur en trainer

Vakkennis, en reflectieve trainer

Ik ken Summer sinds begin 2020, samen hebben we diverse trainingen binnen de jeugdhulp en het sociaal domein mogen geven. 
Summer is een gedreven trainer met kennis van zaken en aandacht voor de deelnemers. 
Tijdens de trainingen is er veel ruimte voor het stuk reflectie, de manier van kennisoverdracht van Summer is zeer prettig met veel interactie.
Doordat Summer zelf uit het werkveld komt en daarnaast de feitelijk kennis goed eigen heeft gemaakt, weet zij de trainingen op een fijne en duidelijke manier te geven en weet ze iedereen mee te krijgen en te voorzien van de nodige kennis en kunde. 
Een energieke, prettige en vooral ook kundige trainer met aandacht voor de mens achter de professional. ”

Mandy Peper

Zelfstandig eigenaar